vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Român din Austria, și-a ucis colega de apartament cu un topor, apoi a atacat polițiștii. Oamenii legii l-au împușcat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 12 iunie 2024 Etichete: , , , , ,

Un incident îngrozitor a avut loc în seara zilei de marți,  în districtul Floridsdorf din Viena, în Ausrria, unde un român în vârstă de 26 de ani a atacat poliția cu un topor, după ce și-a ucis colega de apartament, o tânără de 22 de ani originară din Chile.

Mai jos, video de la locul incidentului. Sursă: oe24.at.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul s-a desfășurat pe strada Schwaigergasse, fiind necesară o intervenție masivă a forțelor de ordine și a echipajelor de salvare, informează Puls24.

Totul a început în jurul orei 21:00, când vecinii au auzit un zgomot puternic, similar cu cel produs de obiecte distruse, urmat de trei până la patru focuri de armă. Poliția a fost alertată și a sosit rapid la fața locului.

- Continuarea după publicitate -

„La început, apelul părea complet lipsit de pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Markus Dittrich.

Ajunși la fața locului, polițiștii au observat un bărbat cu bustul gol, înarmat cu un topor, care a început să-i atace. „Situația a devenit rapid periculoasă”, a explicat Dittrich.

În încercarea de a-l aresta, unul dintre polițiști a fost atacat direct, moment în care colegul său a deschis focul, rănindu-l mortal pe agresor.

Arma crimei. Sursă foto: 5min.at.

- Continuarea după publicitate -

Echipele de poliție au încercat să-l resusciteze pe bărbat, dar eforturile au fost zadarnice. În același timp, un polițist a suferit răni minore după ce a căzut în timpul confruntării.

Tragedia a fost descoperită în apartamentul bărbatului, unde tânăra de 22 de ani a fost găsită cu răni grave la cap, care i-au provocat moartea. Poliția a confirmat că înainte de atac a avut loc o dispută violentă între cei doi.

Avariile la mașina poliției provocate de român cu toporul. Sursă: 5min.at.

- Continuarea după publicitate -

„Nu există nicio amenințare activă pentru populație”, a adăugat Dittrich, încercând să liniștească comunitatea locală.

Locuitorii din zonă sunt profund afectați de incident. O vecină a povestit pentru sursa citată că a auzit totul și că inițial a crezut că zgomotele provin din distrugerea unui obiect.

„Este îngrozitor”, a spus ea, menționând că încearcă să ignore faptul că tragedia a avut loc atât de aproape de casa ei.

În prezent, cercetările sunt în desfășurare, iar poliția a demarat o investigație pentru a stabili motivul care a condus la această tragedie.