luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


Trei îngrijitori români, acuzați în Austria că au furat peste 10.000 de euro în monede de aur de la bătrâna asistată

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 11 octombrie 2024 Etichete: , , , , , , , ,

Trei bărbați, angajați ca îngrijitori pentru o femeie de 83 de ani din Salzburg, Austria, sunt suspectați că ar fi furat monede din aur și argint din locuința acesteia.

Cei trei bărbați,  care conform publicației Salzburg 24 au vârste cuprinse între 26 și 40 de ani, sunt de naționalitate română și au fost angajați pe parcursul lunilor iunie și octombrie pentru a avea grijă de bătrâna germană.

- Continuarea după publicitate -

Conform declarațiilor autorităților, îngrijitorii au părăsit locul de muncă la scurt timp după ce au fost angajați, invocând diverse motive pentru a se întoarce acasă.

Situația a devenit suspicioasă după ce un membru al familiei femeii a sesizat că mai multe monede din aur și argint, depozitate într-un dulap încuiat, au dispărut.

Valoarea estimată a monedelor furate depășește suma de 10.000 de euro, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Poliția din Salzburg a fost alertată de acest membru al familiei și a demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Într-un comunicat de presă, autoritățile au confirmat că cercetările sunt în curs și că vor continua să adune probe pentru a clarifica situația și pentru a-i aduce pe suspecți în fața justiției.

„Este o situație gravă, iar ancheta noastră este în plină desfășurare”, au declarat reprezentanți ai poliției locale.