sâmbătă, 23 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Români reveniți acasă din străinătate: „Ne-am întors la coada vacii. Acolo trăiam ca și cum eram băgați în priză, nu ne este deloc dor de așa ceva”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 27 martie 2024 Etichete: , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

După 14 ani petrecuți în inima Londrei, unde luxul și opulența nu le erau străine, Andrei Nicola și familia sa au ales să se reîntoarcă la origini, mutându-se într-un sat din România, în căutarea unei vieți mai simple și mai autentice.

Românii au povestit aventura întoarcerii lor „la coada vacii”, cum susține Andrei Nicola într-un interviu acordat celor de la Anunțul UK.

- Continuarea după publicitate -

Experiența lor ar putea oferi o nouă perspectivă asupra valorilor autentice pentru comunitatea românească din Marea Britanie:

„Nu ne este deloc dor de banii din Londra și de stilul de viață de acolo. Trăiam ca și cum eram tot timpul băgați în priză, stăteam ore în șir blocați în trafic, aglomerații, și vedeam cu ochii noștri că lumea din jur era la fel de stresată ca noi… Nu ne este deloc dor de așa ceva… ”, a mărturisit conaționalul nostru.

Andrei Nicola. Sursa foto: Anunțul UK

- Continuarea după publicitate -

Andrei Nicola, originar din Maramureș, a emigrat în Marea Britanie în 2009, unde inițial a lucrat ca muncitor necalificat pe șantierele din centrul Londrei.

În timp, datorită educației sale și a muncii asidue, a reușit să avanseze profesional până la poziții de conducere într-o companie de renume, specializată în renovarea și amenajarea interioară a restaurantelor și birourilor din zona centrală a metropolei britanice.

Succesul său, alături de cel al soției, le-a permis să dobândească o viață de invidiat: două case în Londra, mașini, haine de firmă, vacanțe și mese în restaurante de top.

Cu toate acestea, bogăția și fastul nu le-au adus fericirea așteptată:

«Am realizat că nu ai nevoie de toate acestea… am început să conducem mașini simple, să ne îmbrăcăm cu haine care nu se mai vede brandul pe ele. Mai ales că oricâți bani ai face niciodată nu îți ajung și devii un hamster care aleargă continuu pe o roată după o realitate care este falsă…

- Continuarea după publicitate -

Pe rețelele sociale toată lunea postează doar fake-uri, poze perfecte, răsărituri perfecte, vacante perfecte, casnicii perfecte, …dar realitatea nu este așa.

La fel ca banii… nu sunt reali. „Ei” printează bani și tu îți vinzi timpul pentru aceste hârtii trase la imprimanta care pe „ei” îi costa același tuș sau aceeași hârtie să dea valoare la o bacnotă de 5 lire sau la una de 50 de lire…», mărturisește Andrei.

Această realizare profundă i-a determinat pe membrii familiei Nicola să își reevalueze prioritățile și să se mute în România, în Porumbacu de Jos, județul Sibiu.

Acolo, cu banii obținuți din vânzarea proprietăților londoneze, au cumpărat vaci rasa Angus și au fondat Tower Farm Transylvania, o fermă care promovează un stil de viață sănătos și sustenabil.

- Continuarea după publicitate -

Familia Nicola. Sursa foto: Anunțul UK

Motivația principală a acestei schimbări radicale de viață a fost dorința de a oferi copiilor o copilărie tradițională, înconjurată de familie și natură, și de a se reconecta cu valorile autentice:

„Ne-am mutat în România în primul rând pentru copii și pentru o viață de familie mai frumoasă. Bunicii copiilor, străbunicii copiilor și majoritatea familiei sunt aici… Din păcate, în ziua de azi, bătrânii românilor mor prin azile sau mor de dorul copiilor plecați în străinătate. Noi nu vrem așa ceva în familia noastră…”, a explicat Andrei.

În noua lor viață, cei doi soți se bucură de lucrurile simple și aspiră să dezvolte o afacere cu carne bio:

- Continuarea după publicitate -

„Vrem să ne creștem singuri legume, să avem niște găini pe lângă casă, să mâncam ouă de casă și când facem o supă de pui să fie carne care nu este injectată, carne și alte produse de la localnici cât mai BIO sau organice.

Plus că avem ferma noastră de Angus și ne luptăm cu sistemul să facem o afacere cu vânzare carne BIO”, a mărturisit românul nostru.

În ciuda tuturor beneficiilor pe care le-au găsit în România, Andrei remarcă totuși o lipsă:

„Singurul lucru care ne lipsește în România este civilizația din Londra. Din păcate, oamenii sunt mult mai civilizați și mai prietenoși în Londra decât acasă, în România.”

Această observație subliniază un contrast cultural pe care familia îl simte profund, dar asta nu-i afectează decizia de a-și trăi viața într-un mod mai autentic și împlinit.