vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


O familie de români întoarsă din străinătate a transformat o brutărie părăsită într-o casă superbă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Prima pagină Știri - vineri, 1 decembrie 2023 Etichete: , , , , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

O familie de români care s-a întors din străinătate a reușit să transforme o fostă brutărie părăsită dintr-un sat oltenesc într-o locuință superbă. Ionela Daniela Andrițoiu și soțul ei, împreună cu cei doi copii, au revenit în România după ce au trăit în Spania, Italia și Austria, informează Ziare.com.

„Plecarea noastră din România a fost pe undeva în 2008. Am locuit în Spania timp de vreo 4 ani, apoi am mers în Italia. Ulterior am renunțat la Italia și ne-am mutat în Austria, unde am reușit chiar să ne cumpărăm o locuință. În 2017 a venit primul copil, în 2019 al doilea copil și nu ne-a mai simțit ok, să zic așa. Financiar era bine, doar că ne trăgea țara înapoi”, a povestit Ionela.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce se aflau în Austria, cei doi au găsit pe un site de anunțuri în limba germană o fostă brutărie aflată în vânzare într-un sat din Oltenia. „Noi, de fapt, căutam o mașină și am găsit o casă”, a mărturisit Ionela.

Fosta brutărie transformată în locuință. Sursa foto: Ziare.com

După ce au rugat o rudă să viziteze proprietatea, cei doi au decis să o cumpere, fiind încântați de interiorul casei și de vechiul cuptor de coacere. „Totul este păstrat la cuptor exact cum era”, a afirmat femeia româncă.

- Continuarea după publicitate -

Cuptorul fostei brutării. Fosta brutărie. Sursa foto: Ziare.com

Înainte de a se muta în noua lor casă, familia a investit în lucrări de reamenajare, cum ar fi demolarea acoperișului avariat. Zidurile groase de 55 de centimetri au rămas intacte, spunându-se că brutăria a fost construită la ordinul lui Ceaușescu.

Fosta brutărie, transformată în casă de locuit. Sursa foto: Ziare.com

„Este singura brutărie în felul acesta, construită în felul ăsta în România. Am înțeles că Ceaușescu a dat comandă să se facă pentru că era aproape de domeniile lui. S-a construit în colaborare cu o echipă de francezi. Forța de muncă a fost din România, dar proiectanții au fost din Franța”, a dezvăluit actuala proprietară a casei.

Fosta brutărie, transformată în casă de locuit. Sursa foto: Ziare.com

- Continuarea după publicitate -

Astăzi, familia Andrițoiu se bucură de viața lor în satul oltenesc, având în sufragerie un element unic: cuptorul vechii brutării, care le aduce aminte de istoria locului și le oferă o locuință cu totul specială.