Român întors în țară după 10 ani de muncă în străinătate. A deschis o fermă mixtă cu vaci și furaje
Românul Alin Căprilă s-a întors din Anglia pentru a construi o fermă la Coconi, județul Călărași. O fermă mixtă cu producție de furaje și vaci de carne. Acesta a fost visul pentru care Alin Căprilă s-a întors în România după aproape 10 ani de muncă în Marea Britanie.
O afacere de familie construită împreună cu fratele său afat încă în Marea Britanie, acolo unde cei doi au plecat de tineri pentru a-și face un viitor, relatează Agrointel.
„Am făcut liceu de matematică-informatică. De acolo am plecat la Călărași. De acolo am plecat la agronomie cu gândul de a merge în Marea Britanie și să lucrăm, să facem niște bănuți. Am locuit în Marea Britanie, am ajuns într-o fermă de căpșuni unde am lucrat aproximativ 4 luni. Apoi am plecat în Londra și am lucrat în construcții”, a povestit Alin Căprilă pentru rubrica Fermierii României din cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1.
Alin a muncit în Anglia aproape 10 ani, iar pe Marius, fratele său, îl consideră „deschizător de drumuri”. „Ne-am dorit să demonstrăm că și în România se poate face un business sănătos, fără șmecherii. E ambiția de a face ceva acasă la noi, pentru ai noștri”, a spus el pentru Republica.
„Deschizătorul de drumuri a fost fratele care a ajuns cu doi ani înaintea mea în Marea Britanie, tot pe același traseu: Facultatea de Agronomie, muncitor sezonier în agricultură. De acolo am am început să lucrăm în construcții. După trei ani și jumătate am reușit să ne facem o societate, societate care funcționează și la momentul acesta, prestări servicii în domeniul construcțiilor. Cred că drumul nostru în Marea Britanie la început a fost oarecum și ghidat de destin că primii bănuți făcuți în agricultură au ajuns să cumpere trei hectare la Coconi, județul Călărași, deși direcția noastră nu era să cumpărăm teren la Coconi, era să cumpărăm teren într-o comună alăturată, de unde proveneau bunicii, la Dorobanțu”, a spus Alin Căprilă pentru sursa citată.
Ferma familiei Căprilă are aproximativ 700 de hectare de teren agricol, din care peste jumătate este proprietate.
„Am decis să revin acasă, să mă implic mai activ în achiziția de teren agricol și să încercăm să construim o fermă acasă, pe meleagurile unde am copilărit. Am aplicat oarecum o strategie gândită sau inspirată din Marea Britanie. Pentru a reuși să achiziționăm ceva teren, am gândit o strategie, am făcut două echipe de câte doi băieți și am lipit afișe pe fiecare stâlp de electricitate că achiziționăm teren agricol”, a povestit Alin Căprilă.
Articolul despre afacerea lui Alin Căprilă îl puteți citi în întregime aici: https://agrointel.ro/247473/alin-caprila-fermier-la-momentul-acesta-80-din-productia-de-anul-trecut-o-avem-inca-pe-stoc/